GRASSHOPPER INTRODUCTION: A STUDY OF THE TAICHUNG OPERA HOUSE

I found it intensely valuable to explore Toyo Ito’s design for the Dance Theatre in Taichung, because he makes what appears to be a complex geometry through a quite simple system from an architectural standpoint. This geometry first appeared as a competition entry for another dance theatre in Graz, but it wasn’t until the Taichung example that it had been built (due for completion in 2013). The birth of the geometry appears to
have come from a spatial parameter, where each level of the building weaves into another in a rather flowing motion, achieving horizontal and vertical continuity. The floor slabs and void walls appear to be of the same surface throughout the building and is used to separate and combine spaces in different areas of the building.

The most impressive aspect of the building is the way that the spatial functions integrate so well with the structural system. The curved void walls are structural shotcrete, holding the next floor above it. This is where I see the potentials of digital and parametric modelling; the melding of space,
architecture, form, structure, fabrication and material construction.